I made this widget at MyFlashFetish.com.

♥ ♥ ♥ myHeart ♥ ♥ ♥

♥ ~~MyBesday~~ ♥

♥ ~~Happy Family~~ ♥

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Cinta,adalah caraku bercerita tentang dirimu, Caraku menatap kepergianmu dan caraku tersenyum, Saat ku menatap indah wajahmu...Tengku Amirul Fahmi...

Friday, December 30, 2011

.:♥ berAKHIR suda TENTANG DHIA ♥:.

 
 
sObs..sObs...
sedeyhnye ibby..episOde last TENTANG DHIA memang terBAEK...
itu adalah drama akhir taOn yang tebaek penah ibby tgk..
hanya tengOk drama tu jer da berbesen2 airmata kluar.. HAHAHA...
tapi siyesss cter ni tOuching glerr...
pelakOn dea pulak mantap gler..ibby suke tgk ADY PUTRA n NORA DANISH...
 
 Hati wanita manakah yang mampu menahan duka dan lara tatkala dilanda badai ujian dan dugaan tanpa henti?
 
 
 
korang mane yang xsempat nk tgk episOde LAST jOm ushar kat
sini...
TENTANG DHIA
 
 

part yang paling ibby tersentuh dhia n zikir yang sehidup semati..
hanye maOt yang bisa memisahkan mereka...
n suke sangat bila dhia cakap...
"jangan cintakan dhia lebih dr ALLAH"-DHIA


Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Sunday, December 25, 2011

.:♥ Ya ALLAH dea pengsan!!! ♥:.

 
 
tepat pukul 8.12 malam,baru jer sebentar tadi ibby menerima SMS dari nO MyB...
ibby ingat dri siDea tapi adik dea

"Akum kak myra ni. nk bgtaw alOng kt wad skrg pgsan mghrib td.tp dye xdew pape Ok2 je
myra nk blik lu nt akak msj la dye"-myra

mcm nk tercabOt jantung ibby skang nie..berdebar-2 sbb myJ belOm
sedar lg..menurut adek dea dOc ckp dea demam tggi sgt n dOrg dah msuk air
cume dea maseh blOm sedar..
Ya ALLAH... lepas ibby dea plak yang masuk hOspital.. patut la aty nie rase mcm xkena je
rupenye ade benda nk jadi.. b... sedar lah b... cyg perlukan b...
b sedar lah... bukalah mata b.... :'(

Ya Allah,ibby mOhon sedarkanlah Tengku AMirul Fahmi...sembuhkanlah penyakit dea...
ibby mOhon.... shafakkallah b.. :')




 
 

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

.:♥ pabila kesakitan mula MELANDA :') ♥:.




alhamdulillah sudah ade kekuatan untuk ibby menulis blOg lg..pasti kOrang da lame sgt kn 
xdengar habaq ibby kan..ermm..buat pengetahuan kOrang ibby demam..
la nie pOn demam tp better than yesterday.. ALhamdullillah...Syukur..
sumpah ibby langsung xde kekuatan untuk buat ape kerja,semuanya bergantOng pada mama..
terima kaseh mama (PUAN ZALIHA) n abah (NORDIN) sudi melayan permintaan kakak.. :')
selera makan ibby ilang... badan ibby,confirm da turun balik timbangannya..
malam kedua ibby demam,ibby xblh tdOw langsung...resah sane sini terfikir jugak
apakah malam ini malam terakhir idup ibby? Ya Allah..
badan ibby terasa panas sgt tp luaran ibby hanya tuhan yg tahu betape sejukknya sampai badan mengigil... nk msg ngan myJantoNG takot mengganggu dea...sO batalkan jer niat.. malam tu ibby mimpi burukk.. ibby xtahu ibby nk cter mcm ne... tp hanye ibby jer yg tahu...tapi
alhamdulillah tuhan masih panjangkan umO ibby..

 "Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


p/s : jangan pandang sakit itu sebagai penderaan dan jangan pula mudah berburuk sangka kepada Allah.. Bahkan sebaiknya kesakitan atau musibah itu dipandang sebagai nikmat untuk Allah membersihkan diri kita daripada segala dOsa dan nOda





Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Wednesday, December 7, 2011

.:♥ Kami saked ♥:.

 
 
Hai lamenye ibby da xupdate blog rite??
Maaf kesihatan yang xmengizinkan…
Minggu nie ibby terlalu lemah sbb xmasuk darah lg kn..
Kepale lak pusing2 jer...
Ermm dugaan...
Tapi laO korang nk taO myJ jgk saked..
Mcm biase lah saked dea dtg lg..
Ya Allah,saat dea nyatakan dea saked..
Nk jer ibby gantikan dea..
Biar ibby sorang yg saked..asalkan dea sehad..
Sumpah bila dea saked,ibby xdapat nk lelapkan mate la
Just piker pasal dea jer sepanjang mase..
Tapi uat pengetahuan korang..
Sebelum dea saked,hubungan kami renggang sket..
Ade masalah sket je.. tp apa mungkin dea saked
Gara-2 ibby??
B maafkan Cyg… :’(
tp nOw kami da Oke.. :)
B...shaye sygg awk...
wO aini..i love u..ku cinta kamu..
n yg paling penting
uhibbuka fillah hatta fil jannah abadan abada
 

P/S : doaku supaya myJ diberi kesihatan yang baek..AMIN
All myblogger frens,,
Ibby mintak jasa baek korang doakan kesihatan kami..
 

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Thursday, November 17, 2011

♥ Myzs Epal♥


hye.. haahaha pagi nie dapat gelaran baru.... :P
Myzs Epal... cam best jer name nie kan?
nape dapat gelaran nie??? errrrr....hahahahaaha
Ok meyh nk stOry...ibby seOrang penggemar buah epal....
Epal ijaO or Epal merah semua ibby bantai... hahaha
sampai myJ ckp muka da mcm epal..hahah JAAT..
tapi actually ibby lagi suke mkn epal ijaO...
selalu mintak abah belikan..
"abah!! kakak nOk epal ija".... hahaha mcm tu la slalunye ibby mntk kat abah :P
 
 Epal merah

 tu deaaaaa epal ijaO... my peberet neyhh...
nyummmy ** da pikir lam kepala nk wat hantaran kawen nt semua nk buat epal ijaO..
hahahahaha.....:P kiter just merancang...TUHAN yg menentukan.. INSYAALLAH


haa kOrang nk tahu khasiat epal?? lai2
ibby stOry sket.. ALKISAH

  • Buah epal mengandungi vitamin A, B dan C yang diperlukan oleh badan kita. Epal juga membantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah.
  • Amalan memakan sebiji epal atau meminum jusnya setiap hari cukup untuk membekalkan khasiat bagi mengurangkan kandungan kolesterol dalam badan
  • Buah epal juga menjadi zat yang diperlukan untuk melawan kanser (anti-kanser )
  • Buah epal hijau lebih berkait rapat dalam membantu penghadaman dan penurunan berat badan.  Epal hijau ataupun epal merah, kedua-duanya sama penting dari segi khasiatnya kepada tubuh badan. 
  • Epal juga mampu menurangi nafsu makan yang terlalu besar (including me) ^^
  • Ada kajian mendapati  seseorang yang mengambil sebiji epal sebelum menikmati hidangan mampu mengurangkan kadar kenaikan berat badan sebanyak 33 peratus berbanding orang yang tidak mengamalkannya.
  • Nak diet ? Makan jaa epal manis (selalunya epal merah) selama 7 hari berturut-turut. Setiap kali makan dua hingga tiga biji dan dalam sehari menjadi sampai lima hingga enam biji.
  • Pengambilan buah-buahan untuk menurunkan berat badan bukan hanya menyebabkan jumlah lemak di dalam tubuh menurun, tetapi juga kandungan protein otot dan jumlah cairan di dalam tubuh berkurangan.
  • Selain makan epal/ buah-buahan, banyakkan minum air oke ! Tujuannya utk menjadikan tubuh lebih segar dan pencernaan lebih lancar. 
da taO kn serba sedikit..hehehe...
ade satu lagi ibby nk kOngsi...ibby suka pakai pencuci muka yang 
ade abstrak buah epal... n ibby nak bgtaO rahsie ibby kat kOrang
ape yg ibby pkai kat muke nie sampai licin..bintik2 kecil xnaek..
hehehe...tipu jer laO xnek bintik..bintik jerawat tu bukan bintik ke?? eh2
lari tOpikkk hahaha..Ok2 sabaq naa
lai ibby tunjuk pic

*ehsan dr inchek gugel*
haaa benda nie la ibby dok taruk kat muke nie...sampai la nie...semuanya
berasaskan EPAL... tp ibby xpkai la yg bawah mate n cream dea..
sbb ibby xsuke pakai CREAM!! ahahaha..
cukup stakat pencuci ngan tOner...

haaa da puas atykn?? sekian terima kasih...hahaha

**da pening tengOk tulisan bergerak dr kanan ke kiri....setiap kali taip stiap kali tu
la dea dOk bergerak2...MIAKAKAKA


Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Wednesday, November 16, 2011

♥ da LAYAK sgt ke ibby bergelar WIFE? ♥


wah... tgk tajuk cam SERAM SEJUK lak kan?.. hahaha
kOrang ase da layak sgt ke ibby galas gelaran WIFE tu?
haa.. layakk??? >sambil kesat peluh kat dahi<
myJantOng (TAF) ckp "b nk rase airtangan is3 b sendiri"
hahaha gelak besarrr ibby dibuatnya...

ibby bukannya xpandai masak cuma penyakit MALAS tu la yang selalu datang..iskkk
n kOrang jugak maybe xnak SUAMI kOrang tu asek makan luar je kn..hehe
ibby penah bgtaO myJ..
"laO cyg da sah jadi wife b,cyg xkn benarkan b mkn kat luar lg..."
wahh mcm is3 mithali lak kan... hahaha...
ibby mungkin xmungkin leh jadi is3 mithali,tp ibby akan terus berusaha
untuk menjadi is3 yang baek kepada TENGKU AMIRUL FAHMI...

hahaha makin lame makin mengarut lak ibby neyh..
Ok tO the pOint aje... kat sini ade sedikit pic masakan yang ibby da buat...
nak SHARE ngan semua kawan blOgger kat sini...
dengan penat lelah berperang kat dapur..hahaha

Ok lai2... kiter tgk pic ek... hehe


pic first maggi rebus :P , secOnd pic tu maggi gOreng cendawan SHITAKE :D
hahaha ALL ABOUT MAGGI :P
haaaa pic bwh tu cupCAKES buatan cheff ibby hahahaha...

YONG TAO FOO
nah satu periuk ibby buat.. kOrang nk mkn xleh
sO tgk pic jela ek..HAHAHA
nak rase gak??? leh dtg sini la baru ibby leh buatkan...:P

haaa jadi ke msk kan ibby? leh la wat tempahan ek
hahaha..
Ok sekian saje setakat nie.. nanti ape2 masakan ibby akan UPDATE..

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Saturday, November 12, 2011

♥ Mereka Insan Kesayangan Ibby aka M.I.K.I ♥




ibby tengah kebOringan neyh..lagi bape jam da msk wad..
memandangkan ibby lOm ngantuk,ibby nak menghapdet blOg nie dulu...
hehehe... ary nie ibby nak menghapdet Insan kesayangan Ibby selain dr
myJantOng,Tengku Amirul Fahmi...hehe

Ok nie Family Kandung Ibby...
 

nie pic raye taOn 2008 last bersama arwah adeq (kurung hijau)
berdiri dr kiri : abg lOng,kak ayu,abg edy (abg ipar),ain n abg wan
depan : Ibby,abah,mama n arwah adeq karmila

 nie pic raye taOn 2009
berdiri dr kiri : Tie (kakak Ipar),abg lOng,abg wan,kak ayu n abg edy
depan : ibby ,abah,mama n ain n taOn 2010 ibby
dapat sOrang lagi kakak ipar... jap sat ye nk pi crik pic raye taOn 2010
ada ka tidak xtaO la nie..jap na.. intai sat aihh...

hah.... tuuuuuuuu deaa... tu la kak ipaq ibby... dua2 kak ipaq
muda dr ibby lg... 

Ok selain dr Family kandung,ibby juga punya Family angkat...
jOm p melilau sat..hehe...

dr kiri : uhu Daya,mama Ayda,bOnda Salwa n BB ain...
p/s : ibby syg semuanya..mmuahh

nie mama Ayda,mama kesyangan ibby...
ibby kenal dea kat astrO @15... kalO kOrang perasan la dea use 
nick MASISKA67...
dea sOrang yg baek... semOga mama kekal menjadi mama ibby sampai bila2.. :D

haaa yang nie Ibby nak tunjuk pic adk kembO ibby..


haa Omey x dek kembO ibby neyh?? Omey kan..hehe
yang baju biru tu Myra n yg baju merah tu Myza

Ok next...
nie adk ibby yang duk SingapOre... name dea
Rania Hana... Orgnya cantik seperti name dea kn kawan?
hehe..nOw im gOnna miss her cz dea da pergi UK...
disebalik senyuman dea,dea terlalu menderita... :'(


nie lak achik,Fieyka Ezyantee...
dea nie adk kepada Rania...sys syg kamOo jugak achik..
hanya achik penghubung sys ngan kak NIA..

p/s : pada yang ibby lupa sebut xbermakna ibby lupakan kamOo semua....kamoO semua tetap
di aty Ibby... kate mama Ayda hidup la dalam suasana BERKASIH SYG...
xrugi pOn kan?..

lOtOflOve : Ibby






Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Thursday, November 10, 2011

♥ myJantOng♥


ary nie ibby rindoO sgt ngan myJantOng nie...
xtahu nape..isk..percaya or x,ibby nak tdOw ke mesti tgk
pic myJantOng dulu baru leh tdOw ngan lena...
hehe...nakal kan..tp ibby xmalu pOn... nak kOngsi nie semua ngan kOrang..
sbb ini blOg ibby... ibby disini menCURHAT ape yang ibby rase..
  ibby nak tanya ngan kOrang..kOrang pernah x punye perasaan mcm ibby ek?
kOrang xfaham? Ok ibby bg cOntoh...

contoh pertama
 ibby pernah punya perasaan xsedap aty mcm ade sesuatu yg berlaku
rupa2nya ade sesuatu yang terjadi pada myJantOng.. pernah xterjadi kat kOrang?
contoh kedua

bila tiba2 kOrang teringat kat dea,terus jer msg dea msk lam HP? pernah?

ibby ade terbaca maybe ini tanda dea cinta Sejati kiter..btOl ke?
or ini semua hanya kebetulan?? hehehe

dealah segalanya buat ibby... syg dea ketat2... my future husband...
cinta cyg pada b xkan pernah berubah walaOpOn cyg da xde kat dunie nie...
ini JANJI cyg... terima kasih sudi terma cyg seADAnya... mummy rindOo daddy sgt2...


Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

♥ my BFF fOrever ♥





hehe...tgk tajuk tu macam best je kan?..
hehehe.. nak kenalkan kOrang semua ngan BFF ibby nie..
Ok!! here we gO....
kenal ngan dea since sekOlah rendah ...
sehingga ke ary nie,dea mmg yg terBAEK...


nie dea Azie
..kawan yang terbaek since sekOlah rendah
sampai skang...

nie lak kawan dari sekOlah menengah sampai skang...hehe

nie huda ilyani .....


nie lak nOra...hehe.. i miss her sO much... :')



nie dea BFF paling rapat ngan ibby... kenal dea kat hits tv (astrO)
usia perkenalan kami da nk masuk 7 taOn...hehe..lame kan...
selalu bg ibby nasihat n dea mmg penasihat terbaekk!
lOve u yunk!!

nie dea MYA...best frend i ever had..mmuaaxs....






Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Tuesday, November 8, 2011

makin dekat tarikh makin ibby takOt...

 
 
erm.. lame tul ibby xupdate blOg nie...
sibuk ke?? xla...ibby xsibuk pOn cume memikirkan satu hal...
erm... lagipOn banyak sgt masalah ibby skang nie...
makin dekat tarikh pembedahan,makin ibby rase takOt.. argghhhh...
YA ALLAH... kuatkanlah semangat ibby... tabah n cekalkan aty ini utk
jalani pembedahan dengan tenang...lancarkanlah segalanya...
jika Engkau mengizinkan ibby sembuh,sembuhkanlah ibby... ibby mOhOn...
hanya padamu tempat ibby memOhOn...AMIN
 
 


Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, October 10, 2011

♥ Dup dap first time DJ ♥

salam ..wah da lame ibby xupdate blOg nie kan...sOrry...
maklum sajalah ibby skang manage 3 blOg..penat.. bLog nie nk kene update..
blOg DJ pOn ibby kene update n bLOg rasmi BKFM pOn ibby kene update.. letih..
tadi first time ibby masuk kOnti..wahhhhh ketaq semua ketaqqq...
xheran Org panggil ibby ketaqq... hahaha.. ibby mintak maaf pada sape yang dengaq td tu..
ibby terlalu laju cakap,cepat.. ntah kOrank paham ke tak..hahaha
ibby diganti dengan DJ tilam.. thanks DJ tie coz cOver ibby... mmuahh syg u 'all geng DJ's



Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, September 19, 2011

♥ update ♥

salam... wah lamenye da xupdate blOg neyh..windOo siOtt.. ary nie btOl2 aku rase kan aku sehad sepenuhnya...AMIN.. cume tu la berat badan aku susut..mendadak lak tu... percaya OR x, berad badan aku juz 29.5kg... OMG.. nie pOn xlalu nk makan... takOt.. takOt terkena diabetes...arghhh tensiOn..!!! myJantOng da taO pasal berad badan aku.. dea mintak aku makan banyak sket... (Insyaallah b... kalO cyg ade slera) tapi kdg2 dea UGUT.. dea xnak mkn kalO aku xmakan.. sO nak x nak aku terpakse mkn even sesuap nasik...HUHU.. b kejamssssss :P aku rase kehidupan aku sungguh lengkap skang nie.. myJantOng slalu ade setiap saat buat aku.. menemani sisa hidup kami.. Ya ALLAH,jika engkau mengizinkn kami sembuh,sembuhkan lah kami ... berikan kami kesempatan untuk hidup saling menjaga dan melengkapi antara satu sama lain..AMINN...

p/s : dOakan kami (^_*) 





Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Sunday, August 21, 2011

BINTANGKEJORA fm

just klik... daftar prOfile andar Ok... terpulang pada kOrunk nk letak id ape.. tp pastikan email anda sekali... :) TQ...xtahu tanye Ok...
Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Saturday, August 20, 2011

Suprise di ary jadyku..

Ya allah pada 16hb August bersamaan besday aku,aku dapat suprise yg xdijangka... kwn yg terlalu istimewa buat aku beri 'SUPRISE' yang xterjangka Olehku.. rupanya ini suprise di ary jadiku.. berita KEMATIAN dea yg ingin dea hadiahkan pada aku... AM... sumpah ibby sedeyh...ibby dapat tahu 2 ary lepas kematian AM... nape AM tggalkn ibby?? sumpah ibby sedeyh..ibby xdapat nk percaya AM pergi selepas 2 bulan kematian arwah ALONG... patut la aty nie tergerak nk melawat FB am... rupanya ade petanda di stu.. ibby SHOCK sgt2 AM :'( kini ibby kehilangan lg Orang yg slalu beri ibby semangat selain arwah ALONG... :'( AM,ibby dOakn semOga ALLAH mencucuri rahmatNya ke atas rOh AM.. AM damai la disana.. Ibby ikhlas dgn pemergian AM..semOga AM tenang di alam sana... ALFATIHAH buat AM dan ALONG.... :'(
Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Tuesday, August 16, 2011

♥ happy birthday Mahirah aka ME ♥

Hari ini hari lahir aku. Sudah 23 tahun aku hidup di dunia ini. Serasa sudah lama, terkadang baru jer rasenya aku sambut besday. Entahlah.. sukar  aku gambarkan perasaan ini sekarang nie..da selama dua taOn gak aku xsambut ngan arwah adek...Tapi aku terasa sangat teruja menunggu tiba tarikh ini.. hehehe.. menunggu ucapan dr yang tersayang :D..
ya ALLAH aku bersyukur sgt kerana masih diberi peluang sehingga umurku kini... aku mOhOn...semOga aku masih blh menyambutnya di taOn depan..AMIN...Aku tersangat happy mendapat ucapan melalui SMS, Facebook dari kawan2. Syukran jazilla ya akhi/ukhti.. Jazakallah khairan khatira :D wahhh dah pandai bace arab da... hehe...baru blajar... :P thanks all Aku tidak tahu untuk berkata apa lagi........................................................................................ SYUKUR dan SYUKUR dan SYUKUR padaMU Ya ILAHI yang telah menentukan segalanya untukku. Aku redha! Aku bersyukur! Aku gembira!


salamdariku : almahirah fi nabilla (ibbynordin/norrahyunabilla) 
Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Wednesday, August 3, 2011

♥ ALHAMDULILLAH... ini tahun ke 2 kami berpuasa sbg PASANGAN KAPEL♥

alhamdulillah... ni taOn kedua shaye ngan myJantOng berpuasa bersame2.. even kami jaOh tapi selalu dekat di aty..TERIMA KASIH ya ALLAH.. syukur alhamdulillah kerana ber kami kesempatan untuk bertemu RAMADHAN lg..taOn depan insyaALLAH kami akan berpuasa dengan membawa title SUAMI ISTERI.. itu pOn kalO umur shaye dan dea masih panjang dan kalO kami maseh berjOdOh.. aminn.. berikanlah kesempatan ini kepada kami.. shaye terlalu bahagia bila myJantOng disisi shaye... dea terlalu istimewa... b... i lOve u sO much.. aty ini hanya milik dea.. milik TENGKU AMIRUL FAHMI.. tiada yang kedua,tiada yang ketiga.. u re my One n Only.... mmmuaahhh    myB ♥  ♥ 
Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

♥ marhaban ya RAMADHAN ♥

buat MAMA dan ABAH

abah dan mama sudah menukar seluruh jiwa
semata untuk kebahagian aku
Dan sampai saat ini belum tentu aku dapat
menggantikan dengan kebahagian untuk kamu berdua
Selamat berpuasa, mama abah

buat KEKASIH,TENGKU AMIRUL FAHMI

Semua yang kulakukan adalah untuk kebahagianmu.
Segalanya adalah untukmu.
Hanya saja aku bukan wanita yang sempurna
selalu saja ada kata dan kesalahan
yang mungkin bisa menyakiti hatimu.
Selamat berpuasa sayang, terimalah maafku..
Bersama 1000 cinta,


buat KAWAN2

Satu tahun tidak terasa
Ramadhan telah kembali kengunjungi kita
Semoga yang dilalui dan dilakukan
Menjadikan kebaikan di bulan suci ini
Marhaban yaa Ramadhan kawan2

Dalam kerendahan hati ada ketinggian budi.
Dalam kemiskinan harta ada kekayaan jiwa.
Hidup ini terasa indah jika ada maaf.
Taqabalallahu Minna Waminkum…

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

♥genap 2 taOn arwah meninggalkan kami sekeluarga ♥

adeq,da 2 taOn adeq tggalkan akak,tggalkan family..
tp kenape akak rase adeq baru tggalkan kami semalam??
adeq,terasa rindu benar pada kamOo syg.. rindu senyuman kamu,rindu tuk bergaduh ngan kamOo,
rindu tgk kamu gelak deq..semuanya kakak rindu... :'(
bila rindu,kakak tenung pic kamOo lame2,kakak dgr lagu kamu ulang2 dan kakak dgr lagu ANAK (filipina versiOn) yg adeq nyanyi..maseh terngiang di telinga kakak dek..sumpah akak rindu...

AL-FATiHAH buat ALLAHYARHAMAH NURUL KARMILA
2.8.2009 dalam ingatan..
bersemadilah kamu dgn tenang syg...sentiasa rindukan kamOo..
semOga rOh kamOo dicucuri rahmat.. :'( 

amatmerinduimu : norrahyunabilabtnordin

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, July 18, 2011

♥ frOm my bOttOm Of myHeart ♥

tiada perasaan lain yang aku miliki saat ini, kecuali perasaan cinta dan kasih sayangku terhadap myJantOng
tiada,rasa lain yang aku miliki kecuali rasa rindu ku yang sangat dalam kepadamu
dan kini aku teramat merindukan dirimu
aku teramat merindukan kisah-kisah yang telah kita lewati saat-saat itu
 sepertinya ingatan itu telah melekat, dan membekas dalam fikiranku dan takkan pernah hilang
tiada gambaran dan lukisan lain di hatiku kecuali itu dirimu
hanya dirimu yang telah mengisi jiwa tubuh dan ruh ku dengan bayangan dan memenuhinya dengan fikiran-fikiranku tentangmu
semua hayalanku tertuju kepadamu 
 ia tak pernah padam dan tak pernah hilang,
Aku mencintaimu dengan sepenuh hati dengan kesucian dan ketulusan jiwa yang aku miliki saat ini.. u're the One n Only....

cintamatymu : norrahyunabilanordin

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Saturday, July 16, 2011

selamat hari lahir adeq.. AL FATIHAH

hari ni,kalO arwah maseh ade.. genap umO dea 21 taOn.. YA ALLAH aku rindukan arwah... terasa baru semalam arwah meninggalkan kami sekeluarga..



16hb 7 2009

“xigt hari ni besday adeq..happy besday adeq” kata abah.. lalu keluarkan duet RM1.. adeq hanye tersenyum..selalunya dea akan ckp xcukup tapi kali nie dea Cuma tersenyum..xbanyak ckp..

“adeq,kalu xambik rugi.. kalO xcukup seringgit xleh tOpap taO” kate aku..adeq mulanya menolak tp bila aku ckp mcm tu dea ambil duet tu masuk Poket.. dea cume tersenyum.. aku xsempat nk celeberate besday kami sbb dea pergi meninggalkan kami untuk selamanya pada 02 OgOs 2009.. :’( AL-FATIHAH.. semOga rOh arwah ditempatkan dikalangan Org yang beriman…

Adeq..kakak rindoO adeq sgt2.. kakak selalu mOhOn supaya ALLAH temukan kakak ngan adeq walaOpon dalam mimpi.. really miss u mydear adeq,NURUL KARMILA NORDIN.. :’(


kakak sayang kamOo adeq.. NURUL KARMILA BT NORDIN

Fulloflove:norrahyunabilanordin

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Wednesday, July 13, 2011

♥ ALHAMDULILLAH... KEBAHAGIAAN yg DICARI TIBA JUA ♥

12hb 7 tepat 12.25 a.m... Ya ALLAH... airmata ku menitis lagi..aku menangis kerana BAHAGIA..aku terlalu bahagia malam nie..ape yang aku impikan dan menjadi harapan aku telah sekian lame semakin tercapai.. terima kasih ya ALLAH.. myJantOng melamar aku.. aku igt dea men2 tetapi dea bersungguh benar..InsyaALLAH kalO xde aral kami akan berkahwin ujung taOn nt.. tp kami harus bincang dgn family dahulu..tentang Family dea aku xsure abah dea leh trime aku... pasal family aku lak.. aku xtahu nk bgtahu mcm mane... Aku takOt dOrang bakal gelakkan aku..WHAT SHOULD I DO?? aku butu.. xtaO nk bgtahu mcm mane.. YA ALLAH..bantu lah aku.. berikan kekuatan pada ku utk berbicare dgn abah ngan mama...mudah2an semua berJALAN DENGAN LANCAR.. AMIN



Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, June 20, 2011

♥ ~~happy BIRTHDAY myJantOng~~ ♥

ary neyh besday myJantOng.. siyes aku btOl2 lupe... actually sebenarnya kami bergaduh..aku lak majOk la kOnOnnya (igtkan dea pujuk..hampeh) hahaha.... tapi siyesly when myadek wish happy besday tO me bg pihak myJantOng,terkedu jgk aku.. mcm xpercaye..aku tgk kalendar balik yes ary nie 20 Jun..besday myjantOng... cyg mintak maaf ye syg.. really fOrgOt ur birthday... :(

aku sms dea td

aku >> selamat hari lahir yg ke 25 syg.. maaf andai cyg bukan kekasih yg baek buat b..cyg mtk maaf dr ujung rambut sampai ujung kaki.. maafkan kekasihmu syg kerana hanya mampu mengucapkannya melalui kata2.. tapi ini tulus de aty cyg.. HAPPY BIRTHDAY :'(

myJ << thanks cyg
aku >> :'(
myJ << i miss u sO much cyg
aku >> im really miss u tOo b :'(
myJ << maafkn b pasal ary tu

see.. baru de nak mintak maaf..huhu.. kejams tp cyg ttp cyg b taO... :')




Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, June 13, 2011

betul ke??? im shOck!!

Salam.. ary neyh ary yang sedeyh buat aku n keluarga HBS (hidup berkaseh sayang).. Along telah tinggalkan kami semua pada pukul 3ptg td di hOspital ampang.. sumpah sedeyh dan terase sangat kehilangan dea.. arwah alOng terlalu baek.. selalu buat aku ketawa dengan kOmen2 dea.. aku terlalu sygkan dea.. tapi yang paling sedeyh adalah mama (ayda awalludin).. mama terkilan dan ralat.. Ya allah..tempatkanlah alOng dikalangan Org yang beriman.. semOga rOh arwah dicucuri rahmat.. kini tiada lagi panggilan myadek hurin.. juz dea sOrg yang pggil aku mcm tu.. sumpah rindukan alOng.. hurin xkan pernah lupakan alOng.. tenanglah alOng disana..amin.. disini akan aku kOngsi pic arwah utk tatapan kOrunk..



AL-FATIHAH buat MOHD APIZ BIN ARSAT a.k.a ALONG / PRINCE SKYS
ibby rindOo alOng :'(

Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Wednesday, June 1, 2011

♥ ~~AnniVersArry 1 yEar~~ ♥

30 hb Mei 2011

~~ary nie ulangtahun kami kapel... :) wee dapp ar dap arr... hahaha... benci arw myJantOng saje2 je wat xigt..tggu shaye yang wish dulu.. huhu..

<< wish shaye : B...ary nie 30hb...di ary yg TERISTIMEWA INI,ucapan yang terBAEK utk b..segala rase cinta yang paling indah b kongsi dengan cyg..sehingga ke ary ini..terima kasih syg...Happy anniversary tO mybelOved hubby,TENGKU AMIRUL FAHMI BIN TENGKU FADZIL... mmmmuahhhh i lOve u sO much syg :')

>> wish myJantOng : thanks cyg.. b xtau nk ucap ape la.. tp b arap 1 je smge hbgn kte ni kekal wat  slamenye..sbb  b perlukan yg dlm idup b,syyyggg cyg sgt2..cnta b utk cyg selamenye tau mmmmmuuuahhhhh

aminnnn b.. dOa dan harapan b pun da ckup buat cyg :) lOve u sO much




Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Monday, May 23, 2011

♥ ~~selipar FB + kOke + mcD + shOpping at 21hb Mei 2011~~ ♥

salam...weeeeeeee keluar lagi kami grOup vampire terengganu... ahaha... kali nie ngan dek2 aku yang paling nakal... marini n ct...best2... mcm2 ragam bOodak2 nie.. sementara menunggu sahar,satu2nya dracula dalam grOup,dek2 aku nie duk ajak p rOnda2 tgk keychain, last2 kOrunk taO ape kami jumpe? ahahaha.... selipar FB!!!!!! gler excited kitOrang dOwh... ahahaha.... nakal mOlek... aku dapat slipar yang paling cute :P jap g aku uplOad pic utk santapan mate kOrunk..ahaha (saje la tu nk menunjuk... ;P)
antara dialOg kami....

aku : eee xaci,saiz aku xdOp...
dek ct : kak,saiz mu xdOp dOh
aku : abg xdOp ke saiz kecek ket g? (mate sambil mencari selipar facebOOk n mate nie terlekat kat sepasang slipar warna merah itam yang bertulis FACEBOOK. hotOsss ade gOp..ahahaha
abg slipar : hOr hOk tu saiz besO abes dOh....
aku : saiz budOp pOn budOp ar...janji ade... hahaha
dek2 : emang nakal mu kak....saiz budOk2...
aku : murOh sket......wuuuu....

mari sahar...ketika abg slipar nOk balik duit lebeyh

sahar : abg,jgn layan awOk nie pale senOk lake!
abg slipar : senyum sambil bilang duit n wi blik ke zie....
zie : kire sume skali
abg slipar : ye la
zie : dOh wakpe banyOk ngat..
abg slipar : eh salOh sambil sengeh kerang busuk
zie : abg senOk jugOk!! ahahahahahah (gelak setan blake)
dek ct : Owos kak zie dOk kabOr dakpe....

serbu g kOke lu... mujur xde Org lagi pagi2 nie..hehe..sO agak selesa la sket kn... hiks... bilik 39... dalam bilik tu sekecil tu leh muatkan kami seramai 5 orang... hahaha.. macam biase yang jadi penyanyi just aku ngan sahar... n lagu last skali dek marini nyanyi p sket je.. semua sekali 15 hengget je....benci aku ke mu dek!! ahahaha...

pastu mule la perut duk bunyi..duk menyanyi same...ahahaha... last2 mcD menjadi pilihan utk vamp drac melahap...kahkahkah.. dalam mcd lepak dalam tu dekat 2jam..gler dOwh... melepakkkk...lOl...ahahaha

jum2 kOngsi pic plak ;)

selipar FB!!!!!!


the cutest red is MINE okep.. hahaha


time tO kOke

nyanyi x.. just eksen pegang mic...ahahaha

hehe...

dek + kak ngah + kak cik

penyanyi utama... wakakaka (gelak setan dOwh)

phiweettt ade peminatt !!

Dap ar dap ar dap ar....

ahaksss ;)

makan timeeeee...weeee

actually xsuke eskem,tapi saje wat eksyen ;P




sahar the dracula n zie the vampire....ahahaha

makk aihhh banyak nye makan...










time tO sHoppinG :D



ahahahahahaha sekian sahaja dari aku,
ibby the vampire.....ngeee... mmg happy glerrrrrrrrr
thank tO all i lOve u sO much....
Vampire Creww!



Thanks yer awk..sudi bace blOg cOmOt neyh ;)

Hue Rayn Nabilla™ Verified Official © by ibbyKECEK